St Engineering header

ST Engineering

St Engineering 01

UITGANGSPUNT

Door de sterke groei van ST Engineering als belangrijke speler binnen de markt van satellietcommunicatie en telecommunicatieapparatuur was er een dringende nood aan de optimalisatie en uitbreiding van de bestaande hightech productiefaciliteit te Erpe-Mere. Niet alleen de productie- en opslagruimtes dienden daarbij te vergroten, ook de algemeen interne organisatie moest worden herbekeken en gestructureerd.

St Engineering 02
St Engineering 03
JK 52 320

CONCEPT

Als antwoord op de verschillende noden van het bedrijf werd een algemeen masterplan opgesteld waar in verschillende fasen de vraagstukken werden aangepakt, alsook rekening werd gehouden met eventuele ontwikkelingen in de toekomst.

FASE 01:

Deze fase omvatte de uitbreiding van de productie- en opslaggebouwen door middel van een gloednieuw industrieel complex in het verlengde van de bestaande gebouwen – voorzien van een grote luifel voor optimaal gebruik van de buitenruimte. Op de verdieping is ook ruimte voor nieuwe kantoorfaciliteiten.

FASE 02:

In navolging van de uitbreiding en gedeeltelijke verhuis naar de nieuwe gebouwdelen kon een groot deel van het bestaand gebouw worden omgebouwd naar een nieuwe, gescheiden personeelsingang, vestiaires, eetzaal, kantoren en aanverwante functies.

FASE 03:

Met het oog op de toegankelijkheid, ontsluiting en functionaliteit werden als sluitstuk van het masterplan de omliggende wegenis aangepakt en geoptimaliseerd. Achteraan werd bijkomend een uitbreiding voorzien van de parkeermogelijkheden.

St Engineering 04

Als antwoord op de verschillende noden van het bedrijf werd een algemeen masterplan met fasen opgesteld.

St Engineering 05

MATERIALITEIT

Binnen het totale project werd een eenvoudige herkenbare materiaalarchitectuur toegepast: gladde beton, zwartgelakt staal en strakke, witte wanden. Daarbij vormen zachte, huiselijke houttoetsen de rode draad doorheen het project.

St Engineering 06
 • Ligging
  Erpe-Mere

 • Programma
  Verbouwen en uitbreiden van een productie-site

 • Type
  Productiegebouw

 • Bouwwijze
  Industrieel - Staalbouw

 • Aard
  Verbouwing en uitbreiding

 • Opdracht
  Ontwerp - Vergunning – Uitvoering - Coördinatie

 • Projecttermijn
  2018 - 2021

 • Oppervlakte uitbreiding
  3.500 m²

St Engineering 07