Widoma 01
Widoma 02

PROGRAMMA

Het programma omvat de integratie van zowel een woonfunctie, alsook ruimte voor een vastgoedkantoor. Dit alles op een perceel gelegen langs de prachtige bomenrij van de Groenestaakstraat, met uitzicht op de naastgelegen weide.

Widoma 03

Voor de algemene gevelafwerking werd met de bouwheer gezocht naar een harmonie tussen natuurlijke en rustgevende elementen.

Widoma 04

CONCEPT

Het ontwerp is uitgewerkt rond twee belangrijke uitgangspunten. Enerzijds het verweven van de beide functies woon- en werkruimte, anderzijds het voorzien van de nodige afscherming en privacy tussen deze beide functies, alsook ten aanzien van de openbare weg.

De uitwerking van deze uitgangspunten resulteert in een eenvoudige en strakke architectuur met een langgerekt, laag volume langsheen de openbare weg, die aan de linkerzijde wordt gekenmerkt door de inkompatio en aan de rechterzijde een doorzicht geeft op de tuin.

Een haaks volume, dat aan voor- en achterzijde uitkraagt, vormt een dwarse beweging op de verdieping. Het overdekt enerzijds de inkom en accentueert anderzijds de vergaderzaal op de verdieping met een groot, beglaasd hoekgeheel.

Waar de ruimtes een privaat karakter hebben, lopen binnen en buiten in elkaar over, waardoor beide elkaar versterken doorheen het hele jaar.

Widoma 05
Widoma 06

MATERIALITEIT

Voor de algemene gevelafwerking werd met de bouwheer gezocht naar een harmonie tussen natuurlijke en rustgevende elementen.

De keuze viel hierbij op een combinatie van een gevelafwerking met betonlook-gevelpleister én verticaal houten latwerk. Deze naturelle look werd ook doorgetrokken in de buitenaanleg.

 • Ligging
  Mariakerke (Gent)

 • Programma
  Vrijstaande ééngezinswoning met kantoor

 • Type
  Residentieel & kantoorfunctie

 • Bouwwijze
  Traditioneel

 • Aard
  Nieuwbouw

 • Opdracht
  Ontwerp - Vergunning – Uitvoering – Coördinatie

 • Projecttermijn
  2019 – 2022

Widoma 07
Widoma 08
Widoma 09
Widoma 010

Een eenvoudige en strakke architectuur met een langgerekt, laag volume langsheen de openbare weg.