Wattex 09
Wattex 02

UITGANGSPUNT

Het project van de afbraak en herbouw van de kantoren kadert binnen een ruimer masterplan, dat voorziet in een totale heropleving van de bestaande productiesite in Buggenhout.

Het masterplan omvat naast de nieuwe kantoren onder andere de aanleg van een outbound-zone, een personeelsparking, een afgesloten fietsenstalling, een loszone voor lijmvrachtwagens en een algemene gevelrenovatie van de productiegebouwen.

Wattex 06

Aan de buitenzijde wordt gekozen voor een brute antraciet silex, terwijl binnen, wordt ingezet op een zachter glad beton, zichtbare zwarte staalstructuur en strakke witte wanden.

Wattex 04

PROGRAMMA

Naast ruimte voor de nieuwe kantoren en vergaderzalen, omvat het programma van het nieuwe gebouw ook een refter, sanitaire blokken en vestiaires. Net als de noodzakelijke ondersteunende ruimtes en bergingen.

Wattex 05

CONCEPT

Het concept gaat zowel vanbinnen als vanbuiten uit van een compacte samenvoeging van de gevraagde functies en ruimtes. Dit alles met het oog op de mogelijkheid om in de toekomst te kunnen uitbreiden.

Het compacte uitgangspunt wordt verder uitgewerkt in een sober industriële stijl met vooral aandacht voor aangename, lichtrijke werkplekken.

Wattex 08

MATERIALITEIT

Aan de buitenzijde wordt gekozen voor een brute antraciet silex, terwijl binnen, wat het interieur betreft, wordt ingezet op een zachter glad beton, zichtbare zwarte staalstructuur en strakke witte wanden.

Wattex 01
Wattex 010
Wattex 06
Wattex 03