JK 02 027
JK 02 048

UITGANGSPUNT

Het project omvatte een doorgedreven gevelrenovatie en het verbouwen van het bestaande achterhuis, zowel qua architectuur als qua programma.

JK 02 064
Subtraction 1

CONCEPT

De gevelrenovatie bestond uit het strategisch vergroten en sluiten van enkele gevelopeningen. Door het vergroten van de gevelopeningen vergroot de algemene daglichttoetreding tot de verschillende leefruimtes en het vernieuwde achterhuis.

Algemeen uitgangspunt bij de herbestemming van het achterhuis was het creëren van een functionele, comfortabele en gezellige ruimte die doorheen het hele jaar “voor elk wat wils” biedt. In de warme zomermaanden doet het achterhuis dienst als poolhouse, waarbij de verschillende ruimtes - zowel binnen als buiten - naadloos in elkaar overvloeien. In de winter is het een gezellige familieruimte met plaats voor de kleinkinderen om samen te spelen.

Planmatig gaat het uit van een open ruimte die multifunctioneel te gebruiken is, met daarin het ruime secundaire volume voor faciliteiten & technieken. Deze volumewerking werd bijkomend in de verf gezet door de uitwerking van de verlaagde plafonds met indirecte verlichting en de kaderloze toegangsdeuren.

JK 02 017

In de winter is het achterhuis een gezellige familieruimte met plaats voor de kleinkinderen om samen te spelen.

JK 02 078

MATERIALITEIT

De gevels werden afgewerkt met een kaleilaag die de brug slaat tussen het landelijk karakter van de architectuur en de moderne nieuwe toetsen in het interieur.

Voor de binnenafwerking wordt ook geopteerd voor eenvoudige, natuurlijke materialen en kleuren. Zandkleurige natuursteun en hout staan hierbij tegenover de strakkere witte wanden en plafonds.

JK 02 111
 • Ligging
  Ursel

 • Programma
  Gevelrenovatie & interne verbouwing eengezinswoning

 • Type
  Residentieel

 • Bouwwijze
  Traditioneel

 • Aard
  Verbouwing

 • Opdracht
  Vergunning - Uitvoering

 • Projecttermijn
  2014 – 2015

JK 02 097

Een kaleilaag op de gevel slaat de brug slaat tussen het landelijk karakter van de architectuur en de moderne nieuwe toetsen in het interieur.