JK 0018 090

Empire Carpets International

JK 0018 151

BOUWHEER

Empire Carpets International NV is een jonge, innovatieve onderneming in de textielsector. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gedrukte vloermatten en zet sterk in op innovatie van nieuwe grondstoffen en toepassingen binnen de sector.

JK 0018 138
JK 0018 007

DOELSTELLING

Sinds de oprichting in 2006 is de onderneming continu blijven groeien. Om deze groei te verzekeren was het nodig om de stockageruimte en burelen uit te breiden.

JK 0018 224

Een centrale patio zorgt voor een optimale natuurlijke verlichting van de werkplekken.

 • Ligging
  Hulste (Harelbeke)

 • Programma
  xx

 • Type
  Industrie & Kantoren + bijhorende Wegenis

 • Bouwwijze
  Beton- en staalbouw (type industrie)

 • Aard
  Afbraak & nieuwbouw

 • Opdracht
  ontwerp - vergunning - uitvoering

 • Projecttermijn
  2016 - 2018

 • Oppervlakte uitbreiding
  xx

JK 0018 178
JK 0018 243

CONCEPT

De uitwerking omvatte het uitbreiden van de bestaande stockagemogelijkheden voor de grondstoffen en afgewerkte producten. Deze twee volumes met een eenvoudige geometrie, strakke gevels en een algemeen sobere architectuur zijn het resultaat van een optimalisatiestudie van de beschikbare ruimte.

Om dit te realiseren en de beperkte beschikbare ruimte op de site optimaal te benutten, werden de bestaande kantoorgebouwen vooraan de site afgebroken en vervangen door het magazijn voor de afgewerkte producten, ontworpen met de nodige stockagehoogte en voorzien van een ingerichte verlaagde laadkade.

Vanuit de visie voor de ruimtelijke optimalisatie werden de nieuwe, uitgebreidere kantoorfaciliteiten boven het magazijn ingericht. Ook het volume achteraan werd uitgerust met een verlaagde laadkade met het oog op een optimalisatie van de logistieke flow. De kantoorverdieping vooraan werd - met het oog op een maximale natuurlijke belichting - ontworpen met een centrale patio. Naast de grote raampartijen in de buitengevels zorgt deze patio voor een optimale natuurlijke verlichting van de werkplekken. Boven op de noodzakelijke werkplekken omvat deze verdieping ook vergaderzalen, een showroom, een eetzaal en een conciërgewoning.

JK 0018 196

MATERIALISATIE

De materialisatie ligt in de lijn met de algemene architectuur en het volumeconcept: een strak, eenvoudig en tijdloos kleurenpallet.

De materiaalkeuze voor de gevels werd beperkt tot hoofdmaterialen: gewassen betonpanelen met silex antracietkleurige afwerking, grote glaspartijen met donker aluminium schrijnwerk en zwarte gevelaccenten: vlakke platen, zonwerende lamellen, poorten ...

JK 0018 035